Вітаю Вас Гість | RSS | Внести до закладок | Зробити стартовою
Прикарпатська ЛЕДІ
Головна Реєстрація Про нас Мапа сайту
Жіночі теми

Кулінарія

Коментованні статті
• Щоб персик плодоносив, крону формують під кущ
• "КАМАСУТРА" РЕКОМЕНДУЄ: ЗАБУДЬТЕ ПРО ПОЗИ
• Відпочинок в Болгарії
• "Мікропарник" з пластикової пляшки
• Гладке тіло – без проблем
• Язик по-французьки
• Про фітнес: все і для всіх
• Для чого жінкам чоловіки?
• Узори для гачкування
• Бугенвіллія

Категорії форуму


Украинская Баннерная Сеть





Розшифровуємо косметичну етикетку
14 березня 2010

Розшифровуємо косметичну етикетку


Знайомство з будь-яким косметичним засобом ми починаємо з читання етикетки.

Правильно оформлена етикетка повинна містити повний перелік вхідних компонентів, причому іноземні компанії зобов'язані надати інформацію про склад продукту і способи його застосування російською мовою. Наприклад, такі назви як бутил, стеарин, ізопропил не дуже добре знайомі кожному покупцеві.

Навіть вітаміни, такі необхідні наший шкірі, ховаються під хитромудрими назвами. Так, наприклад, антиоксиданти – це вітаміни С і Е, а ретинол – це вітамін А.

Як розібратися в незрозумілих термінах? Як уберегти себе від покупки крему, до складу якого входить компонент, що викликає у вас алергію?

Будь-який крем складається з найдрібніших крапельок жиру і води, а також емульгатора, який не дозволяє їм розшаровуватися. Крім того, до складу крему (але не завжди) входять ароматизатори, консерванти і активні біодобавки.

Жири і масла в косметичних кремах виконують вельми важливу функцію – пом'якшують шкіру і замінюють природні жири, які втрачаються при умиванні.

Ланолін отримують з овечої шерсті, тому іноді його називають шерстяний жир. Він чудово пом'якшує шкіру, усуває її лущення. На етикетці з косметичним молочком можна зустріти таку назву як кріолан. Це рідкий ланолін.

Останнім часом з'явилися повідомлення, що ланолін не такий корисний для шкіри, як вважалося раніше. В деяких випадках він викликає запальні процеси, оскільки закупорює пори. У зв'язку з цим рекомендовано зняти з виробництва креми, що містять ланолін.

Спермацет – це натуральний жир, який отримують з черепа кашалота.

Олія какао, жожоба, авокадо, оливкова, кукурудзяна, – все це натуральні компоненти.

Але дуже часто ми зустрічаємо на етикетці такі назви, як ізопропил міристат, бутил стеарат, цетиолан. Ці на перший погляд "страшні" назви позначають всього лише синтетичні замінники натуральних жирів.

На жаль, креми, що містять натуральні жири, мають недовгий термін зберігання. А креми, що містять синтетичні замінники, – зберігаються значно довше.

Будь-якими косметичними засобами є живильні суміші, сприятливі не тільки для шкіри, але і для бактерій і грибків. Тому жоден косметичний крем не може обійтися без консервантів (або бактеріостатиків), що оберігають його від розкладання.

Найпоширеніші і найбільш безпечні хімічні консерванти – це парабени (метиловий і пропиловий).

Синтетичні консерванти, такі як бронопол, похідні формаліну, здатні викликати алергічні реакції.

До натуральних бактеріостатиків відносяться прополіс, екстракти з листя евкаліпта, черемхи, берези.

Окрім жирів в кремах завжди присутні структуротворні речовини. Вони також бувають натуральні і синтетичні. Натуральні - те перш за все бджолиний віск. Він дуже корисний, оскільки утворює на поверхні шкіри плівку, що захищає її від шкідливих дій навколишнього середовища і запобігає обезводненню.

Синтетичні структуротворні компоненти мають складні і мало зрозумілі назви: моностерат гліцерину, стеарат, моногліцерид дистилят. У косметичній області ці речовини використовують як загусники. Без них просто неможливо зробити крем. Отже з цими "ненатуральними" компонентами доводиться миритися.

Парафін і церезин отримують з нафти.

Розшифровуємо косметичну етикеткуСтеарин додають в крем як структуротворний і емульгуючий компонент. Він дуже корисний для шкіри – адже стеаринова кислота виявлена у складі жирів, що виділяються сальними залозами людини.

Крім основи, про яку мовилося вище, до складу крему входять активні біодобавки. Саме з ними пов'язана ефективність крему. Найпоширеніші сьогодні біодобавки - це екстракти рослин (ромашки, календули, авокадо), еластин, колаген, кераміди.

До речі, про "кераміди". На деяких етикетках або в рекламних матеріалах написано, що до складу косметичного засобу входять "кераміди" або "цераміди". Така плутанина виникла із-за різної транскрипції при перекладі анотацій.

Кераміди – це жири, по своїй будові схожі на холестерин. Креми, до складу яких входять керамиды, дуже корисні. Вони заповнюють недолік природних керамидов, які ми втрачаємо при умиванні, роблять шкіру більш пружної.

Кераміди заповнюють простір між мертвими клітинами рогового шару епідермісу, скріплюють їх, не дають волозі випаровуватися і синтезують гинучі клітини епідермісу.

Для запобігання передчасному старінню шкіри корисно застосовувати креми, що містять гіалуронову кислоту. Завдяки ній підтримується баланс вологості, підвищується еластичність і пружність шкіри.

Старінню шкіри перешкоджає і такий компонент як супероксид димустаза.

У косметичних засобах проти зморшок найчастіше застосовуються альфа-гідроксильні кислоти. Це натуральні речовини, які отримують з яблук, лимонів, цукрового очерету. Їх також називають фруктовими кислотами.

Дуже важливо пам'ятати, що ефективність косметичного засобу залежатиме від того, наскільки правильно ви підберете його для свого типу шкіри.


Джерело
 (голосів: 4)
Переглядів: 3656 | Додав: admin | Коментарі (0)





Красота и Здоровье, Парфюмерия, Духи


Запрошуємо відвідати

Авторизація
Логін
Пароль
 



Жіночий форум



Украинская Баннерная Сеть

Популярні статті

Погода



Лічильники











мужской портал

Шановні відвідувачі! Ви також можете додавати свої статті на сайт! Для цього необхідно зареєструватись, реєстрація займе всього кілька секунд, але Ви станете повноцінним редактором сайту. РЕЄСТРАЦІЯ

© Copyright 2007-2010 Прикарпатська леді. Всі права захищені. Передрук матеріалів сайту в Інтернеті можливий лише при активному гіперпосиланні www.lady.if.ua. Використання матеріалів у друкованих ЗМІ та інших немережевих напрямках без письмового дозволу власника сайту суворо заборонене!